Adatvédelem

Jelen Adatvédelmi Nyilatkozat határozott elkötelezettségünket fejezi ki a személyiségi jogok és az adatvédelem iránt. A www.fregattbistro.hu személyes adataidat a lehető legnagyobb körültekintéssel, a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatnak megfelelően, valamint a magyar és az európai adatvédelmi törvényekkel összhangban kezeli. 

Jelen Adatvédelmi Nyilatkozat A www.fregattbistro.huFelhasználási Feltételeinek részét képezi, amelyet alaposan végig kell olvasni. Pontosan meghatározza jogaidat, illetve hogy hogyan gyakorolhatod azokat. A Weboldal bárminemű használata a teljes Adatvédelmi Nyilatkozat elfogadását feltételezi.

Az adatkezelő elérhetősége:

Schveiger Kft.
7200 Dombóvár, V. u. 53.
06-74-736-636
[email protected]

Adatkezelés jogalapja:

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdésének a) pontja

(az érintett hozzájárulása)

Adatkezelés megnevezése:

Ügyfél kommunikáció, rendelésfelvétel, hírlevélküldés, statisztikai elemzés a szolgáltatás javítása céljából

Az általunk kért személyes adatok:

IP cím, e-mail cím, telefonszám, név, lakcím

Személyes adatok:

Cégünk szolgáltatásainak igénybevétele igénylést vagy regisztrációt tesz szükségessé, mely személyes adatok megadásával járhat. Ezen adatok közlése önkéntes és kizárólag a Felhasználó akaratából történik. Az igénylés vagy regisztráció során megadott adatok valódiságáért a Felhasználó vállal felelősséget. A igénylő vagy regisztrációs lap kitöltésével a Felhasználó az általa közölt adatoknak az Adatkezelő által történő kezeléséhez hozzájárul. Az adatkezelés célja a Felhasználók azonosíthatóságának megvalósítása, és a szolgáltatás személyre szabási lehetőségének biztosítása.

Előzmények és naplóbejegyzések:

Az összes általad látogatott www.fregattbistro.hu weboldal használatának ideje, dátuma és URL címe.
A weboldalon történt kereséseid. Az internet böngésződdel és a számítógépeddel kapcsolatos műszaki adatok.
Ha úgy döntesz, további információkat adsz meg magadról, kifejezetten engedélyezned kell számunkra ezek használatát, az ezen Adatvédelmi Nyilatkozatban leírtaknak megfelelően.
 

Automatikusan kezelhető adatok (naplóállományok):

A szolgáltatások során keletkező naplóállományok elemzése fontos információkat nyújt a szolgáltató számára. A kiszolgáló szerver bármilyen fájlfeltöltés vagy megtekintés esetén rögzíti a kérés dátumát, a látogató IP címét, kérés típusát, időpontját, szerverről lekért URL-t, (hiba vagy hiányzó fájl esetén az el nem ért URL-t),használt böngésző típusát. Az ilyen információk személyes azonosításra nem alkalmasak. Ezeket az adatokat az oldalstatisztikák készítéséhez, a szolgáltatások adminisztrálásához, a látogatók szokásainak elemzéséhez használjuk fel, melyek szolgáltatásaink színvonalának emelését segítik elő. Az így keletkező adathalmaz személyes azonosításra alkalmas, más forrásból származó információkkal nem kapcsoljuk össze. Az adatkezelés célja a rendszer biztonságos és folyamatos működésének biztosítása. Az Adatkezelő által kezelt adatokhoz kizárólag az Adatkezelő férhet hozzá. A fent leírt adatok (és naplóállományok) keletkeztetéséhez és kezeléséhez a Felhasználó a szolgáltatás igénybevételével hozzájárul.

Mit teszünk a személyes adataiddal?

 Személyes adataidat a következőkre használjuk fel:

Értesítéseket küldünk a Weboldallal, illetve más termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban.
A profilodra szabott hirdetésekkel látunk el.
Név nélküli statisztikákat készítünk a Weboldal felhasználóiról, hogy ezzel is javíthassuk a Weboldal működését, és harmadik félnek statisztikai információkat adhassunk.
A Weboldalra történő regisztrációval tudomásul veszed és beleegyezel, hogy a megadott profiladatok és egyéb információk - érzékeny személyes adataiddal együtt - Magyarországon kívül más országokban is elérhetővé váljanak. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a nem európai országokban alacsonyabb lehet az adatvédelem színvonala, mint Magyarországon. 

Hogyan osztjuk meg személyes adataidat harmadik féllel?

Mi is ugyanúgy utáljuk a spameket, mint te. Az e-mail címedet, sosem adjuk át harmadik félnek.
A felhasználóinkról készült statisztikai és név nélküli információkat marketing és reklám célokra átadhatjuk. Ilyen esetekben sosem adunk ki olyan adatokat, amelyek alapján személyazonosságod megállapítható lenne.

Semmilyen olyan más személyes adatodat nem osztunk meg soha harmadik féllel, amelyre nem adsz kifejezett engedélyt. Elérhetőséget biztosíthatunk azonban személyes adataidhoz illegális felhasználás esetén, amikor jogi szervezetektől kapunk felhatalmazást vagy saját jogaink megsértéséről van szó.

Cookie-k és webkémek

A Weboldal cookie-kat használ arra, hogy a Weboldal felhasználójaként beazonosíthasson, hogy emlékezzen a nyelvbeállításodra, és megkönnyíthesse a Weboldalon történő navigálást. Internetes böngésződben deaktiválhatod a cookie-kat, ez esetben azonban elképzelhető, hogy a Weboldal bizonyos részei többet nem fognak megfelelően működni. 

Tárolási idő és hely

Az www.fregattbistro.hua következő tárolási feltételeket alkalmazza:
Az általad feltöltött információt az információ törlés kéréséig illetve a cél megvalósulásáig tároljuk. 
Előzmények és naplóbejegyzések: az előzmény vagy naplóbejegyzés létrehozásától számított 6 hónapig tároljuk.

Cookie-k: a Weboldalon használt cookie-k maximális élettartama 100 nap.

Személyes adataidat olyan országban tárolhatják, amely nem tartozik az Európai Unióhoz.

Biztonsági intézkedések

Az www.fregattbistro.hu-on alkalmazott biztonsági intézkedések megakadályozzák az ellenőrzésünk alatt lévő adatok elvesztését, az ezekkel való visszaéléseket vagy azok módosítását. Az www.fregattbistro.hu ipari színvonalú módszerekkel védi személyes adataid biztonságát. Bár az internet világában nem létezik "tökéletes biztonság", Az www.fregattbistro.hu informatikus szakemberei mindent megtesznek azért, hogy biztosítsák online biztonságod.

Az Adatkezelő gondoskodik az adatok biztonságáról, valamint megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések érvényre juttatásához szükségesek. Az adatokat védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozás, vagy törlés, illetve sérülés valamint megsemmisülés ellen.


Jogaid

Személyes adataidhoz ingyenesen hozzáférhetsz (és módosíthatod, módosíttathatod, ha szükséges). Változás esetén kérjük, minél hamarabb frissítsd az adataidat!
Jogodban áll ellenezni személyes adataid direkt marketing célokra történő felhasználását. 

Követés kikapcsolásáról szóló nyilatkozat

A követés kikapcsolása (Do not track vagy DNT) egy olyan adatvédelmi beállítás, amit a felhasználók a böngészőjükön keresztül állíthatnak be. A DNT segítségével hozhatja a felhasználó a honlapok vagy online szolgáltatások tudtára, hogy nem szeretné, ha a honlap-látogatásáról bármilyen adatod begyűjtenének. Kifejezetten fontos számunkra az, hogy lehetőséget adjunk mindenkinek annak kiválasztásában, hogy milyen adatokat osztanak meg velünk. Ettől függetlenül mi nem érzékeljük vagy olvassuk be a DNT-jeleket, mivel az internetes világ még mindig azon munkálkodik, hogy meghatározza, a DNT és az annak történő megfelelés jelentését, valamint a DNT-re adott megfelelő választ.

Adatok törlése

Az adataid törlését kezdeményezheted e-mailben, ehhez nincs más dolgod mint küldeni egy e-mail az alábbi címünkre: [email protected]. Az üzenetbe írd bele, hogy az adataid törlését szeretnéd. A törölt feliratkozást nem áll módunkban visszaállítani, ám ha később meggondolod magad újra feliratkozhatsz.

Adatok kikérése / hozzáférhetőség

Jogodban áll lekérni a rólad tárolt összes adatot. Ezt a regisztrációkor használt e-mail címedről teheted meg, amennyiben küldesz egy email a központi címünkre: [email protected], és jelzed, hogy szerednél egy másolatot a rólad tárol adatokról.

Statisztikák

Az Adatkezelő online felületei a Google, Inc. (székhely: 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View CA 94043) (a továbbiakban: „Google”) által nyújtott Google Analitika (a továbbiakban: „Google Analytics”), és a Facebook Ireland Ltd. (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland; a továbbiakban: “Facebook”) által nyújtott webanalitikai szolgáltatásokat (Google, Hotjar és Facebook szolgáltatásai a továbbiakban együtt: „Webanalitikai Szolgáltatások”) használja. 

A Webanalitikai Szolgáltatások is cookie-kat használnak, melyek célja, hogy segítse az online felületek használatának elemzését. Az érintett az online felületek használatával, azokhoz történő hozzáféréssel kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy cookie-k által létrehozott, az online felület használatára vonatkozó információkat a Google Analytics a Google amerikai egyesült államokbeli szervereire továbbítja, és ott tárolja. A  Facebook által kezelt cookie-k a Európai Unión belüli szervereinken kerül tárolásra. A Weboldal használatával a Felhasználó hozzájárul adatainak gyűjtéséhez és elemzéséhez a fentiekben meghatározott módon és célokra. A Google és a Facebook ezeket az információkat az online felületek érintett által történő használatának értékelésére, elemzésére, az online felületeken végrehajtott tevékenységekről szóló riportoknak az összeállítására, valamint az azokon végzett tevékenységekkel és internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használja.

 

Adatfeldolgozók

A tárhelyszolgáltatást az AB Plusz Bt. biztosítja, mint adatfeldolgozó.

(Székhely: 2049 Diósd IV. Béla király utca 48.,Cégjegyzékszám: 01-06-757647, elérhetőségek: [email protected], telefon: +36 1 4450509)

https://www.abplusz.hu/adatkezelesi_tajekoztato


Bizonyos esetekben az érintett a Google által nyújtott Google Űrlapok elnevezésű szolgáltatás online felületén keresztül adja meg személyes adatait. Ebben az esetben a Google adatfeldolgozónak minősül. Ilyen esetekben a Google adatkezeléssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenysége a technikai háttér szolgáltatása. A Google Adatvédelmi Irányelvek című dokumentuma a következő linken érhető el: https://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/; a címe pedig: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok; további információ pedig itt érhető el: https://www.google.com/intl/hu/contact/.

Adatfeldolgozóként bizonyos esetekben (például hírlevél küldése) igénybe vehetjük a Mailchimp szolgáltatását is. Ebben az esetben a Mailchimp adatfeldolgozónak minősül. Ilyen esetekben a Mailchimp adatkezeléssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenysége a technikai háttér szolgáltatása. A Mailchimp adatvédelmi nyilatkozata a következő linken érhető el: https://mailchimp.com/legal/privacy/, a címe pedig: The Rocket Science Group LLC (Mailchimp) (675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA; további információ pedig itt érhető el: [email protected], +1 (404) 806-5843.


Adatvédelmi incidens, sérelem jelentése

Bárkinek, így az érintettnek is lehetősége van a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóságnál (posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.; cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c; Telefon: +36 (1) 391-1400; Fax: +36 (1) 391-1410; e-mail: [email protected], URL: http://naih.hu) tett bejelentéssel a Hatóság vizsgálatát kezdeményezni arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fenn áll. Az érintett személyhez fűződő jogai érvényesítse érdekében a bírósághoz fordulás joga is biztosított. Az érintett választása szerint dönthet úgy, hogy a pert a lakóhelye vagy a tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt indítja meg. 

Jelen Adatvédelmi Nyilatkozat változásai

Fenntartjuk a jogot, hogy jelen Adatvédelmi Nyilatkozatot bármikor módosíthassuk. Az Adatvédelmi Nyilatkozat bárminemű változásáról értesítést teszünk közzé Weboldalon, hogy mindig értesülhessél az általunk gyűjtött adatokról, azok felhasználási módjáról és azok kiadási feltételeiről.

A módosítások harminc (30) nappal a Weboldalon történő közzétételt követően lépnek hatályba.